Atkarībā no kafijas pagatavošanas ierīces, sasmalciniet pupiņas attiecīgi:
ļoti smalki samaltas pupiņas: kafijas pagatavošanai turku kanniņā;
smalki samaltas pupiņas: espresso kafija (mokas kanniņai);
vidēji maltas pupiņas: kafijas pagatavošanai ar AeroPress, filtra kafijas kannā, ieliešanai tasītē;
rupji maltas pupiņas: kafijas pagatavošanai ar French Press.
Uzglabāt sausā, vēsā vietā.
Garša: citrusu, riekstu
Skābums: spilgts
Rūgtums: maigs
Grauzdēšana: vidēja
Sastāvdaļas: Grauzdētas Guatemalas SHB 100% Arabica kafijas pupiņas
Izcelsme: Gvatemala
Gvatemalas Kafija – Dabas Bagātības un Smalku Garšu Nianses
Gvatemalas kafija ir slavena ar savu unikālo garšas profilu, ko rada īpaši augšanas apstākļi. Apmēram 98% Gvatemalas kafijas tiek audzēta koku ēnā, kas ir būtisks faktors, lai nodrošinātu augstas kvalitātes ražu. Vietējais klimats un sarežģītais reljefs, atšķirībā no atklātajām plantācijām Brazīlijā, prasa, lai kafijas augi tiktu aizsargāti no tiešiem saules stariem. Tas ļauj kafijas ogām nobriest lēnāk, izceļot garšu un aromātu.
Pirmās kafijas sēklas Gvatemalā, 1700. gadu vidū, atveda jezuītu mūki, sākotnēji izmantojot tās kā dekoratīvus augus klosterī "Compaña de Jesús". Tomēr 19. gadsimta 60. gados, kad Gvatemalas valdība sāka veicināt imigrāciju no Eiropas, kafijas audzēšana kļuva par vienu no valsts galvenajām nozarēm.
Gvatemala lepojas ar astoņiem galvenajiem kafijas audzēšanas reģioniem, katrs ar unikāliem klimatiskajiem apstākļiem, kas veicina izcilas arabikas kafijas ražošanu. Plantācijas atrodas 1600–2000 metru augstumā virs jūras līmeņa, un to audzētā kafija izceļas ar izsmalcinātu aromātu un vieglām dūmu notīm. Šīs īpašības ir plaši novērtētas kafijas cienītāju aprindās visā pasaulē, padarot Gvatemalas kafiju par izcilu arabikas paraugu.
Kaut arī Gvatemala ir salīdzinoši maza valsts, kafijas reģionos aug ievērojama daudzveidība kafijas šķirņu. Viens no izcilākajiem reģioniem ir Huehuetenango, kur plantācijas ir 2000 metru virs jūras līmeņa.
Gvatemalas kafijai piemīt daudzveidīga garša, kas atkarīga no pagatavošanas veida. Lai pilnībā izceltu šīs kafijas aromātus un garšas, iesakām izmantot Cezve pagatavošanas metodi, espresso automāts, French Press, geizera kafijas automāts vai Chemex – smalki veidots stikla trauks ar filtru, kas akcentē kafijas bagātīgās nianses.
Viens no prestižākajiem Gvatemalas kafijas veidiem ir Guatemala SHB (Strictly Hard Beans). Šī kafija, audzēta lielā augstumā, ir pazīstama ar izteiktu skābumu un šokolādes notīm, kas sajaucas ar pikantām garšām. Katrs malks sniedz intensīvu šokolādes un augļu notšu sprādzienu, piedāvājot bagātīgu, biezas tekstūras dzērienu ar maigu un ilgstošu pēcgaršu. Šis dzēriens ir īsts gardēžu dārgums, kas noteikti neatstās vienaldzīgu nevienu kafijas mīļotāju.
- Svars
- 1kg
- Kafijas specialitāte
- Ar kofeīnu
- Novads
- Gvatemala
- Pupiņu veids
- Arabika
Komentāri
Kopsavilkums
0
(0 Atsauksmes)
Izvēlieties rindu zemāk, lai atlasītu atsauksmes
Šobrīd nav pievienota neviena atsauksme