Grauzdētas kafijas pupiņas Kava96 Nr.17, GUATEMALA (SHB), 1 kg

27,99 €

Guatemalas kafijas pupiņas izceļas ar nedaudz augstāku nekā vidēju skābumu. Jau no pirmā malka atklāsiet izteiksmīgu šokolādes garšu, kas apvienota ar pikantu garšvielu un augļu notīm. Kafijai piemīt bagātīga, krēmīga konsistence ar spēcīgu, tomēr samtaini maigu un ilgstošu pēcgaršu.

1 kg

Noliktavā pēdējās preces

Pievienot favorītiem
Jums ir nepieciešams pievienoties

kavos_ikoneles-08.pngkavos_ikoneles-12.png

Atkarībā no kafijas pagatavošanas ierīces, sasmalciniet pupiņas attiecīgi:

Kavos_ikonėles-08.png ļoti smalki samaltas pupiņas: kafijas pagatavošanai turku kanniņā;
smalki samaltas pupiņas: espresso kafija (mokas kanniņai);
vidēji maltas pupiņas: kafijas pagatavošanai ar AeroPress, filtra kafijas kannā, ieliešanai tasītē;
rupji maltas pupiņas: kafijas pagatavošanai ar French Press.

Uzglabāt sausā, vēsā vietā.

Garša: citrusu, riekstu

Skābums: spilgts

Rūgtums: maigs

Grauzdēšana: vidēja

Sastāvdaļas: Grauzdētas Guatemalas SHB 100% Arabica kafijas pupiņas

Izcelsme: Gvatemala


Gvatemalas Kafija – Dabas Bagātības un Smalku Garšu Nianses

Gvatemalas kafija ir slavena ar savu unikālo garšas profilu, ko rada īpaši augšanas apstākļi. Apmēram 98% Gvatemalas kafijas tiek audzēta koku ēnā, kas ir būtisks faktors, lai nodrošinātu augstas kvalitātes ražu. Vietējais klimats un sarežģītais reljefs, atšķirībā no atklātajām plantācijām Brazīlijā, prasa, lai kafijas augi tiktu aizsargāti no tiešiem saules stariem. Tas ļauj kafijas ogām nobriest lēnāk, izceļot garšu un aromātu.

Pirmās kafijas sēklas Gvatemalā, 1700. gadu vidū, atveda jezuītu mūki, sākotnēji izmantojot tās kā dekoratīvus augus klosterī "Compaña de Jesús". Tomēr 19. gadsimta 60. gados, kad Gvatemalas valdība sāka veicināt imigrāciju no Eiropas, kafijas audzēšana kļuva par vienu no valsts galvenajām nozarēm.

Gvatemala lepojas ar astoņiem galvenajiem kafijas audzēšanas reģioniem, katrs ar unikāliem klimatiskajiem apstākļiem, kas veicina izcilas arabikas kafijas ražošanu. Plantācijas atrodas 1600–2000 metru augstumā virs jūras līmeņa, un to audzētā kafija izceļas ar izsmalcinātu aromātu un vieglām dūmu notīm. Šīs īpašības ir plaši novērtētas kafijas cienītāju aprindās visā pasaulē, padarot Gvatemalas kafiju par izcilu arabikas paraugu.

Kaut arī Gvatemala ir salīdzinoši maza valsts, kafijas reģionos aug ievērojama daudzveidība kafijas šķirņu. Viens no izcilākajiem reģioniem ir Huehuetenango, kur plantācijas ir 2000 metru virs jūras līmeņa.

Gvatemalas kafijai piemīt daudzveidīga garša, kas atkarīga no pagatavošanas veida. Lai pilnībā izceltu šīs kafijas aromātus un garšas, iesakām izmantot Cezve pagatavošanas metodi, espresso automāts, French Press, geizera kafijas automāts vai Chemex – smalki veidots stikla trauks ar filtru, kas akcentē kafijas bagātīgās nianses.

Viens no prestižākajiem Gvatemalas kafijas veidiem ir Guatemala SHB (Strictly Hard Beans). Šī kafija, audzēta lielā augstumā, ir pazīstama ar izteiktu skābumu un šokolādes notīm, kas sajaucas ar pikantām garšām. Katrs malks sniedz intensīvu šokolādes un augļu notšu sprādzienu, piedāvājot bagātīgu, biezas tekstūras dzērienu ar maigu un ilgstošu pēcgaršu. Šis dzēriens ir īsts gardēžu dārgums, kas noteikti neatstās vienaldzīgu nevienu kafijas mīļotāju.

Svars
1kg
Kafijas specialitāte
Ar kofeīnu
Novads
Gvatemala
Pupiņu veids
Arabika

Komentāri

Kopsavilkums

0

star_border star_border star_border star_border star_border

(0 Atsauksmes)

Izvēlieties rindu zemāk, lai atlasītu atsauksmes

Jūs nevarat pievienot atsauksmi, jo neesat pierakstījies kā klients.

Pierakstīties / Reģistrēties

Šobrīd nav pievienota neviena atsauksme