Grauzdētas kafijas pupiņas Kava96 Nr.9, COSTA RICA (SHB), 1 kg

Grauzdētas kafijas pupiņas Kava96 Nr.9, COSTA RICA (SHB), 1 kg

31,99 €

Costa Rica kafijas pupiņas tiek audzētas 1200–1800 metru augstumā, kas piešķir tām izcilas garšas īpašības. Bagātīgā garšas buķete, kurā harmoniski savijas salduma notis ar patīkamiem ziedu notīm un vieglu citrusaugļu skābumu, noteikti neatstās vienaldzīgu nevienu īstu kafijas pazinēju.

1 kg

Pievienot favorītiem
Jums ir nepieciešams pievienoties

kavos_ikoneles-08.pngkavos_ikoneles-12.png

Atkarībā no kafijas pagatavošanas ierīces, sasmalciniet pupiņas attiecīgi:

Kavos_ikonėles-08.png ļoti smalki samaltas pupiņas: kafijas pagatavošanai turku kanniņā;
smalki samaltas pupiņas: espresso kafija (mokas kanniņai);
vidēji maltas pupiņas: kafijas pagatavošanai ar AeroPress, filtra kafijas kannā, ieliešanai tasītē;
rupji maltas pupiņas: kafijas pagatavošanai ar French Press.

Uzglabāt sausā, vēsā vietā.

Garša: Kakao, greipfrūts

Skābums: viegls, vidējs

Rūgtums: zem vidējā

Grauzdēšana: vidēja

Sastāvdaļas: Grauzdētas Kostarikas SHB 100% Arabica

Izcelsme: Kostarikas


Kostarika – pirmā Centrālamerikas valsts, kas audzēja kafiju.

Kostarika bija pirmā valsts Centrālamerikā, kur tika uzsākta kafijas audzēšana. 1779. gadā, kad eiropieši atveda arabikas kafijas kokus. Jau 1843. gadā Kostarika sāka eksportēt savu kafiju uz Eiropu, un vēlāk arī uz ASV. Pirmie kafijas koki tika iestādīti netālu no galvaspilsētas Sanhosē, reģionā ar vulkānisku augsni, bagātīgu saules gaismu un pietiekamu daudzumu lietus – ideāli apstākļi kafijas audzēšanai.
Kostarikā audzē tikai arabikas kafiju, kas satur augstāku kofeīna līmeni, šīs kafijas pupiņas tiek uzskatītas par vienām no labākajām pasaulē. Kostarikas kafija tradicionāli ir stipra, un vietējās arabikas izcilā garša ir augsti novērtēta starp kafijas cienītājiem.

Sākotnēji Kostarikā kafijas apstrādei tika izmantota mitrā metode, kas radīja problēmas augsnes piesārņojuma dēļ. Tomēr vēlāk zemnieki pārgāja uz pusmitru apstrādes metodi, kurā kafijas mīkstums tiek noņemts mehāniski, izmantojot speciālu aprīkojumu.

Kostarikas kafija tiek klasificēta pēc audzēšanas augstuma, kas būtiski ietekmē kafijas pupiņu un garšas kvalitāti. Pastāv četras galvenās klasifikācijas:

•    SHB (Strictly Hard Beans) – augstākā kategorija, kafija, kas audzēta virs 1400 metriem.
•    SHG (Strictly Hard Grown) – kafija, kas audzēta virs 1200 metriem.
•    GHB (Good Hard Beans) – kafija, kas audzēta 1000-1800 metru augstumā.
•    MHB (Medium Hard Beans) – kafija, kas audzēta 500-900 metru augstumā.

Costa Rica SHB kafija tiek audzēta 1200-1800 metru augstumā. Aromātā var sajust šokolādes notis, savukārt garšā izteikti dominē augļu - apelsīnu, mandarīnu un greipfrūtu nianses.

Svars
1kg
Kafijas specialitāte
Ar kofeīnu
Novads
Kostarika
Pupiņu veids
Arabika

Komentāri

Kopsavilkums

0

star_border star_border star_border star_border star_border

(0 Atsauksmes)

Izvēlieties rindu zemāk, lai atlasītu atsauksmes

Jūs nevarat pievienot atsauksmi, jo neesat pierakstījies kā klients.

Pierakstīties / Reģistrēties

Šobrīd nav pievienota neviena atsauksme