Atkarībā no kafijas pagatavošanas ierīces, sasmalciniet pupiņas attiecīgi:
ļoti smalki samaltas pupiņas: kafijas pagatavošanai turku kanniņā;
smalki samaltas pupiņas: espresso kafija (mokas kanniņai);
vidēji maltas pupiņas: kafijas pagatavošanai ar AeroPress, filtra kafijas kannā, ieliešanai tasītē;
rupji maltas pupiņas: kafijas pagatavošanai ar French Press.
Uzglabāt sausā, vēsā vietā.
Garša: bagāta, sabalansēta, ar vieglu citrusaugļu skābumu.
Skābums: viegls, mazāk mērens.
Rūgtums: viegls
Cepšana: Vidējs
Sastāvdaļas: Grauzdētas Brazīlijas Yellow Bourbon 100% Arabica
Izcelsme: Brazīlija
Brazīlija – Pasaules Līdere Kafijas Ražošanā un Eksportā
Brazīlija jau vairāk nekā 150 gadus ir pasaules vadošā kafijas eksportētāja, un tās kafija ir ieguvusi globālu atzinību. Kādreiz Brazīlija nodrošināja līdz pat 80% no pasaules kafijas, un, lai gan mūsdienās šis īpatsvars ir aptuveni 35%, Brazīlijas ietekme uz kafijas industriju joprojām ir milzīga. Viss, kas ietekmē kafijas ražošanu Brazīlijā – vai tie būtu klimatiskie apstākļi, ekonomiskās svārstības vai ražošanas inovācijas – tiešā veidā ietekmē arī kafijas cenu pasaules tirgū.
Galvenās kafijas plantācijas Brazīlijā atrodas: Bahia, Minas Gerais, Parana, Rondonia, Sanpaulu un Espirito Santo štatos. Tur valda subtropiskais un tropiskais klimats, kas ideāli piemērots kafijas audzēšanai. Lai gan Brazīlijas kafija ir pazīstama ar mazāku skābumu, daži kafijas šķirnes, kas audzēti augstienēs, piemēram, Minas Žeraisas štata kalnos, piedāvā sarežģītākas un smalkākas garšas nianses.
Brazīlijā saražo aptuveni 80% arabikas un 20% robustas, un kafija bieži tiek apstrādāta sausajā jeb dabiskajā veidā. Šī metode ir piemērota reģiona klimatiskajiem apstākļiem, jo kafijas raža tiek žāvēta tiešos saules staros, un sausās sezonas laikā lietus iespējamība ir minimāla. Tas palīdz saglabāt kafijas garšas pilnību un padara Brazīlijas kafiju par vienu no universālākajām pasaulē, kuru novērtē dažādu gaumju kafijas cienītāji.
Dzeltenais Burbons – Reta un Izsmalcināta Kafija
Viens no unikālākajiem Brazīlijas kafijas veidiem ir Dzeltenais Burbons (Yellow Bourbon), kas ir viena no retākajām kafijas šķirnēm pasaulē. Atšķirībā no klasiskās arabikas sarkanajām ogām, Dzeltenā Burbona ogas ir spilgti dzeltenas, un tās izceļas ar īpaši plānu mizu. Šī šķirne tiek audzēta Minas Žeraisas štata augstienēs Brazīlijas dienvidaustrumos, kur ideālie klimatiskie apstākļi ļauj ogām lēnām nobriest saulē. Sākotnēji Dzeltenais Burbons bija audzēts Jemenā, pēc tam tas tika nogādāts Burbonas salā, no kurienes beidzot nonāca Brazīlijā.
No Dzeltenā Burbona kafijas pupiņām gatavotai kafijai piemīt unikāla garša, kuru vienbalsīgi atzīst par vienu no izcilākajiem kafijām. Dzērienam piemīt bagātīgs garšvielu un riekstu aromāts, savukārt garšas buķeti līdzsvaro medus notis. Atdziestot, dzēriens atklāj arī smalku citrusaugļu skābumu, kas padara to par īpaši izsmalcinātu izvēli.
Dzeltenais Burbons ir lieliski piemērots dažādām pagatavošanas metodēm – tas ir lielisks espresso bāzei, kā arī Cappuccino un Latte dzērieniem. Var izmantot arī French Press, AeroPress, filtra kafijas automātu vai tradicionālo jezvu (turku katliņu), lai izceltu šī izcilā dzēriena daudzveidīgās garšas nianses.
- Svars
- 1kg
- Kafijas specialitāte
- Ar kofeīnu
- Novads
- Brazīlija
- Pupiņu veids
- Arabika
Komentāri
Kopsavilkums
0
(0 Atsauksmes)
Izvēlieties rindu zemāk, lai atlasītu atsauksmes
Šobrīd nav pievienota neviena atsauksme