Atkarībā no kafijas pagatavošanas ierīces, sasmalciniet pupiņas attiecīgi:
ļoti smalki samaltas pupiņas: kafijas pagatavošanai turku kanniņā;
smalki samaltas pupiņas: espresso kafija (mokas kanniņai);
vidēji maltas pupiņas: kafijas pagatavošanai ar AeroPress, filtra kafijas kannā, ieliešanai tasītē;
rupji maltas pupiņas: kafijas pagatavošanai ar French Press.
Uzglabāt sausā, vēsā vietā.
Garša: raudzētas ogas, karamele, tumšā šokolāde.
Skābums: viegls, mazāk mērens.
Rūgtums: maigs.
Grauzdēšana: vidēja.
Sastāvdaļas: Grauzdētas Nikaragvas SHG 100% Arabica kafijas.
Izcelsme: Nikaragva.
Nikaragva – Kafijas Pērle Latīņamerikā.
Nikaragva jau ilgstoši ieņem stabilu vietu Latīņamerikas TOP10 kafijas pupiņu audzētāju vidū. Kafijas audzēšanas vēsture šajā valstī aizsākās 19. gadsimtā, kad to sākotnēji audzēja kā dekoratīvo augu. Līdz 1824. gadam kafija kļuva par nozīmīgu lauksaimniecības kultūru, un 1841. gadā Nikaragva pirmoreiz eksportēja kafijas pupiņas uz Eiropu kopā ar citiem eksporta produktiem. Ātri vien kafija kļuva par vienu no valsts galvenajiem eksporta produktiem, un līdz mūsdienām Nikaragvas augstas kvalitātes kafija ir iecienīta visā pasaulē.
Labākās Nikaragvas kafijas audzēšanas reģioni atrodas vismaz 500 metrus virs jūras līmeņa, kur klimats un augsne rada ideālus apstākļus kafijas kokiem. Šo apgabalu augstie kalni un vulkāniskās augsne piešķir kafijai īpašu garšas bagātību.
Nikaragvas Kafijas Garšas Nianses:
Nikaragvas kafijai parasti ir spilgts citrusaugļu skābums, kas harmonizē ar bagātīgām augļu un šokolādes notīm. Tomēr katram reģionam piemīt unikālas garšas nianses, padarot Nikaragvas kafiju daudzveidīgu.
Kafijas Klasifikācija: SHG un HG.
Nikaragvas kafija tiek klasificēta pēc audzēšanas augstuma. SHG (Strictly High Grown) kafija tiek novākta augstos kalnu reģionos, savukārt HG (High Grown) kafija tiek audzēta zemākos augstumos. SHG kafija ir augstākas kvalitātes, jo lielāks augstums nodrošina lēnāku kafijas augļu nobriešanu, kas rezultējas labākā garšas līdzsvarā un mazākā pupiņu bojājumu daudzumā.
Nikaragvas SHG Arabica – Izcilība Kafijas Pasaulē
Nikaragvas SHG Arabica ir elitāra arabikas šķirne, kas tiek apstrādāta slapjajā (wet) metodē, kurā kafijas augļi tiek rūpīgi nomazgāti, lai izceltu to garšu. Lielās pupiņas un smalka ziedu aromāta notis piešķir šai kafijai izsmalcinātu un elegantu raksturu. Kafijai piemīt spilgta karameļu garša, kas harmoniski savijas ar garšvielu niansēm, un tā ir mazāk rūgta nekā citas arabikas šķirnes. Šī kafija tiek kultivēta kalnu plantācijās ap 1100 metru augstumā virs jūras līmeņa. Kalnu apstākļi ļauj kafijas augļiem nogatavoties lēnāk, piešķirot tiem dabisku saldumu un sabalansētu garšu.
Pagatavošanas Ieteikumi:
Lai pilnībā izbaudītu Nikaragvas kafijas unikālās īpašības, iesakām to pagatavot espresso automātā, mājas geizera kafijas automātā vai tradicionālajā turku ibrikā (jezvā). Šī kafija ir lieliska gan tīram espresso, gan arī kā bāze dzērieniem ar pienu, piemēram, Cappuccino vai Latte.
- Svars
- 1kg
- Kafijas specialitāte
- Ar kofeīnu
- Novads
- Nikaragva
- Pupiņu veids
- Arabika
Komentāri
Kopsavilkums
0
(0 Atsauksmes)
Izvēlieties rindu zemāk, lai atlasītu atsauksmes
Šobrīd nav pievienota neviena atsauksme