Atkarībā no kafijas pagatavošanas ierīces, sasmalciniet pupiņas attiecīgi:
ļoti smalki samaltas pupiņas: kafijas pagatavošanai turku kanniņā;
smalki samaltas pupiņas: espresso kafija (mokas kanniņai);
vidēji maltas pupiņas: kafijas pagatavošanai ar AeroPress, filtra kafijas kannā, ieliešanai tasītē;
rupji maltas pupiņas: kafijas pagatavošanai ar French Press.
Uzglabāt sausā, vēsā vietā.
Garša: šokolāde, sarkanvīns, karamele, augļaina.
Skābums: vidējs.
Rūgtums: ļoti zems.
Grauzdēšana: vidēja.
Sastāvdaļas: Grauzdētas Brazil Moggiana 50%, Ethiopie Yirgacheffe 25%, Colombia Supremo 25% Arabica kafijas pupiņu maisījums.
Izcelsme: Brazīlija, Etiopija un Kolumbija.
Kafijas pupiņu izcelsmes valstis: Brazīlija, Etiopija, Kolumbija.
Mogiana reģions ir viens no trim galvenajiem kafijas audzēšanas apgabaliem Brazīlijā, kopā ar Sul de Minas un Cerrado. Brazīlija Mogiana NY2 piedāvā maigu, līdzsvarotu garšu ar saldumu, bet bez izteikta skābuma vai rūgtuma, padarot to par lielisku izvēli espresso pagatavošanai. Šī kafija ir piemērota tiem, kas novērtē vienkāršas, bet izsmalcinātas garšas ar maigiem karameļu notīm un līdzsvarotu harmoniju starp garšas elementiem. Pateicoties tās dabiskajam saldumam un pilnvērtīgajai tekstūrai, Mogiana kafija ir ļoti populāra, īpaši kā bāze klasiskajam espresso.
Colombia Supremo ir viena no pazīstamākajām un visaugstāk novērtētajām Kolumbijas kafijas šķirnēm, kas tiek audzēta Andu kalnu nogāzēs 1200–2000 metru augstumā virs jūras līmeņa. Kolumbijas arabika izceļas ar zemu kofeīna līmeni un izteiktu aromātu. Colombia Supremo kafijas garša ir sarežģīta, piedāvājot bagātīgu skābumu, kas ir nedaudz virs vidējā. Tajā var sajust saldumu un vieglu rūgtumu, kas labi līdzsvaro ar karameļu un augļu notīm, īpaši pēc vidējas grauzdēšanas. Pateicoties šai harmonijai starp skābumu un saldumu, Colombia Supremo ir piemērota plašam kafijas pagatavošanas metožu klāstam – no espresso līdz Pour Over un French Press.
Yirgacheffe ir vispopulārākais un prestižākais kafijas veids, ko audzē Etiopijas kalnu reģionos 1800–2150 metru augstumā. Pateicoties šim augstumam, kafija no šī reģiona ir gandrīz pilnīgi bez rūgtuma, ar izsmalcinātu saldumu un sarežģītām garšas niansēm. Yirgacheffe kafijas pupiņas izceļas ar ziedu, ogu, piena šokolādes un greipfrūtu notīm, kas padara to par lielisku izvēli espresso pagatavošanai. Šai kafijai raksturīgs sabalansēts skābums, kas ir pietiekami izteikts, bet ne pārāk dominējošs. Labi savienojama ar pienu, Yirgacheffe kafija iegūst jogurta un šokolādes garšas nianses, padarot to par daudzpusīgu un izcili gardu izvēli gan melnajai kafijai, gan kapučīno vai latte.
Katrs no šiem reģioniem piedāvā unikālas kafijas garšas, kas izceļas ar savu īpašo aromātu un garšas dziļumu, apmierinot pat izsmalcinātākos kafijas baudītājus.
Komentāri
Kopsavilkums
0
(0 Atsauksmes)
Izvēlieties rindu zemāk, lai atlasītu atsauksmes
Šobrīd nav pievienota neviena atsauksme