- Jauns
Atkarībā no kafijas pagatavošanas ierīces, sasmalciniet pupiņas attiecīgi:
ļoti smalki samaltas pupiņas: kafijas pagatavošanai turku kanniņā;
smalki samaltas pupiņas: espresso kafija (mokas kanniņai);
vidēji maltas pupiņas: kafijas pagatavošanai ar AeroPress, filtra kafijas kannā, ieliešanai tasītē;
rupji maltas pupiņas: kafijas pagatavošanai ar French Press.
Uzglabāt sausā, vēsā vietā.
Izcelsmes valsts: Peru
Reģions: Satipo province, Čuņinas reģions
Saimniecības augstums: Andu kalni, 1200-1350 metri
Grauzdēšana: 3 no 5
Skābums: 2 no 5
Rūgtums: 1 no 5
Kafijas intensitāte: 4 no 5
Kafijas pupiņas: 100% Arabika Peru HB MCM EP 1. pakāpe
Peru ir pasaulē lielākā sertificētas organiskās kafijas eksportētāja. Valsts ar daudzveidīgām ainavām: no Amazones džungļiem līdz smilšainām pludmalēm, no augstajiem Andu kalniem līdz lielākajiem ezeriem. Tas, protams, ietekmē šeit audzētās kafijas garšu. Kafija tika atvesta uz Peru aptuveni 1700. gadu vidū no kaimiņvalsts Ekvadoras. Astoņdesmito gadu vidū pieprasījums pēc organiskās kafijas pieauga, un kafija no Peru atbilda šīm prasībām. Valsts šobrīd ir pasaulē lielākā sertificētas organiskās kafijas eksportētāja. Peru ieņem 11. vietu kafijas ražošanā un 5. vietu arabikas ražošanā. Lielākā daļa kafijas audzēšanas ir ģimenes uzņēmums, raža tiek novākta tikai ar rokām. Lielākā daļa lauksaimnieku audzē kafijas kokus ēnainos pakalnos, parasti no 1000 līdz 1800 metriem virs jūras līmeņa. Šādā augstumā kafijā uzkrājas vairāk cukuru un skābju. Tas padara kafijas garšu interesantāku un niansētāku.
Kopumā Peru ir 47 provinces, 13 reģioni un 10 departamenti, kas ir piemēroti smaržīgo pupiņu audzēšanai. Pacasmayo kļuva par pirmo un galveno kafijas audzēšanas reģionu Peru, vēlāk ražošana izplatījās uz dienvidiem, Sandia un
Carabaya reģioniem, plantācijas atrodas arī Peru centrā, Čančamaju, Vilokas un Huánuko ielejās. Peru kafijai ir maiga garša ar jūtamu skābumu, kas rada vieglu tekstūru, bet izteikti aromātisku dzērienu. Peru pupiņas bieži izmanto espresso maisījumos. Peru specializējas Arabica ražošanā ar 70% Typica, 20% Caturra un nelielu daļu Bourbon, Pache un Catimo.
Peru HB MCM EP 1 pakāpe — MSM ir Peru kafijas specifikācija, divreiz apstrādāta. Klasifikācija HB (Hard Bean) nozīmē, ka kafijas augšanas augstums ir aptuveni 1200 metri. Delikāti aromātisko kafiju raksturo diezgan maiga un tajā pašā laikā bagātīga riekstu garša ar ziedu nokrāsām. Kafijai gandrīz nav rūgtuma. Espresso ir biezs, ar pikantas karameles garšu. Kafijā ir maz kofeīna, tāpēc dzērienu var baudīt gan no rīta, gan vakarā. Būtībā tā ir salda un aromātiska kafija ar ļoti līdzīgu garšu katru reizi, taču nekad nav garlaicīga. Ja jums patīk pagatavot kafiju filtra kafijas automātā, turku kanniņā vai citā alternatīvā veidā, tīras Peru kafijas pupiņas ir lieliska izvēle.
- Svars
- 900 g
- Kafijas specialitāte
- Ar kofeīnu
- Novads
- Peru
- Pupiņu veids
- Arabika
Jums arī varētu patikt
Komentāri
Kopsavilkums
0
(0 Atsauksmes)
Izvēlieties rindu zemāk, lai atlasītu atsauksmes
Šobrīd nav pievienota neviena atsauksme