Atkarībā no kafijas pagatavošanas ierīces, sasmalciniet pupiņas attiecīgi:
ļoti smalki samaltas pupiņas: kafijas pagatavošanai turku kanniņā;
smalki samaltas pupiņas: espresso kafija (mokas kanniņai);
vidēji maltas pupiņas: kafijas pagatavošanai ar AeroPress, filtra kafijas kannā, ieliešanai tasītē;
rupji maltas pupiņas: kafijas pagatavošanai ar French Press.
Uzglabāt sausā, vēsā vietā.
Garša: citrusu, vīna, ziedu, ķiršu skābuma
Skābums: spilgts, nedaudz virs vidējā
Rūgtums: ļoti zems
Grauzdēšana: vidēji tumša
Sastāvdaļas: Grauzdētas Kenijas AA 100% Arabica kafijas
Izcelsme: Kenija
Kenijas Kafija – Izcila Āfrikas Kafijas Pērle.
Kenija, kas robežojas ar Etiopiju – kafijas dzimteni, lai gan kafijas audzēšana Kenijā sākās salīdzinoši nesen – tikai pirms aptuveni 100 gadiem – šī valsts jau ir izcīnījusi vietu starp pasaules prestižākajām kafijas audzēšanas valstīm.Atšķirībā no Etiopijas, kur var atrast savvaļas kafijas plantācijas, Kenijā kafijas koki tiek rūpīgi kultivēti, galvenokārt augstienēs, kas atrodas 1500–2000 metru augstumā virs jūras līmeņa.
Kenijas vulkāniskā augsne un labvēlīgie klimatiskie apstākļi piešķir kafijai tās unikālo garšas profilu. Šeit audzētā arabika izceļas ar izteiktu, bet patīkamu skābumu. Kenijas kafijai vienmēr piemīt spilgts un intensīvs aromāts ar izteiktām augļu un ogu notīm, kā arī bagātīga vīna pēcgarša, kas piešķir kafijai neatkārtojamu dziļumu.
Kenijas Kafijas Klasifikācija:
Visa eksportētā Kenijas kafija tiek rūpīgi klasificēta pēc pupiņu izmēra. Kafija ar lielākām pupiņām tiek vērtēta augstāk, jo lielākas pupiņas parasti nodrošina intensīvāku garšu un aromātu. Galvenie klasifikācijas veidi ietver:
• AA: Lielas, iegarenas pupiņas, kas garantē spēcīgu, aromātisku kafiju ar asu, izteiktu skābumu, bagātīgām augļu un ogu notīm, kā arī saldenu garšas buķeti. Šī kategorija ir īpaši iecienīta starp kafijas gardēžiem un tiek uzskatīta par vienu no vērtīgākajām pasaulē.
• AB: Mazākas, apaļas zirņu formas pupiņas, kas piedāvā blīvu un intensīvu garšu ar spēcīgu aromātu. Šai kategorijai ir izteiktāks skābums, kas mijas ar augļu un citrusaugļu notīm, padarot dzērienu īpaši atsvaidzinošu.
Kenijas AA arabika ir viena no visaugstāk novērtētajām Āfrikas kafijas šķirnēm, un tās unikālā garša ir pieprasīta visā pasaulē. Ja meklējat kvalitatīvu kafiju ar izteiksmīgu un interesantu garšu, kas apvieno intensīvu gatavu ogu un citrusaugļu skābumu ar ilgu, patīkamu pēcgaršu, Kenijas kafija ir lieliska izvēle. Tā ir ideāla kafija, lai uzsāktu aktīvu dienu.
Pagatavošanas Ieteikumi:
Lai pilnībā izbaudītu Kenijas kafijas aromātus un garšas nianses, iesakām izvēlēties pagatavošanas metodes: Aeropress, Pour Over drip kafijas automātu vai Chemex – šādi izelsiet kafijas niansēto skābumu un sulīgās augļu notis, radot neaizmirstamu garšas pieredzi.
- Svars
- 1kg
- Kafijas specialitāte
- Ar kofeīnu
- Novads
- Kenija
- Pupiņu veids
- Arabika
Komentāri
Kopsavilkums
0
(0 Atsauksmes)
Izvēlieties rindu zemāk, lai atlasītu atsauksmes
Šobrīd nav pievienota neviena atsauksme