Atkarībā no kafijas pagatavošanas ierīces, sasmalciniet pupiņas attiecīgi:
ļoti smalki samaltas pupiņas: kafijas pagatavošanai turku kanniņā;
smalki samaltas pupiņas: espresso kafija (mokas kanniņai);
vidēji maltas pupiņas: kafijas pagatavošanai ar AeroPress, filtra kafijas kannā, ieliešanai tasītē;
rupji maltas pupiņas: kafijas pagatavošanai ar French Press.
Uzglabāt sausā, vēsā vietā.
Izcelsmes valsts: Peru, Hondurasa, Uganda
Grauzdēšana: 3 no 5
Intensitāte: 4 no 5
Skābums: 2 no 5
Rūgtums: 1 no 5
Reģions: Peru Satipo province, Chunino reģions, Hondurasas Montecillos reģions, Uganda Busoga reģions
Pupiņu veids, izmērs: Peru Arabica HB MCM 1. pakāpe, Honduras Arabica Montecillos Borboun, Uganda Robusta Nganda
Plantācijas augstums: Peru - Andu kalni 1200-1350 metri, Hondurasa - 1200 - 1600 metri, Uganda - 900 - 1500 metri
Kafijas pupiņas: Arabikas un Robusta maisījums (Peru HB MCM EP 1. pakāpe un Hondurasa Burbons 80%, Ugandas robusta 20%)
Peru HB MCM EP 1 pakāpe — MSM ir Peru kafijas specifikācija, divreiz apstrādāta. Klasifikācija HB (Hard Bean) nozīmē, ka kafijas augšanas augstums ir aptuveni 1200 metri. Kafiju ar delikāto aromātu raksturo diezgan maiga un tajā pašā laikā bagātīga riekstu garša ar ziedu notīm. Kafijai gandrīz nav rūgtuma. Espresso ir biezs, ar pikantas karameles garšu. Kafijā ir maz kofeīna, tāpēc dzērienu var baudīt gan no rīta, gan vakarā.
Honduras Bourbon - unikāls kafijas veids no Hondurasas. Dzērienam ir bagātīga garša ar šokolādes un citrusaugļu notīm, ar biezu tekstūru. Hondurasas kafijas pupiņas tiek novērtētas to bagātības un maigās garšas ar nelielu rūgtumu dēļ.
Mērens skābums. Šīs valsts pupiņas tiek apstrādātas slapjā veidā - bagātīgas lietusgāzes nozīmē, ka dabiskā žāvēšana ne vienmēr ir iespējama. Hondurasas kafijas garšu ir grūti atšķirt maisījumos. Kvalitāte ir tieši atkarīga no augšanas augstuma – augstāko kalnu plantāciju pupiņās skaidri jūtamas minerālu notis. Labākās šķirnes tiek audzētas citu koku ēnā, un plantācijā tiek sajaukti dažādi augi, lai kafija absorbētu tropu augļu un ziedu aromātu. Izbaudiet aizraujošo garšu ceļojumu – kafiju no Hondurasas.
Uganda Robusta - Bagātīga un bieza kafija ar izteiktu rūgtumu, un tumšās šokolādes un tabakas notīm, bez skābuma. Šīs kafijas garšas īpašības atšķiras atkarībā no pagatavošanas metodes. Tradicionāli tiek grauzdēta vairāk nekā vidēji. Mūsu grauzdējums ir vidējs - šādi grauzdētas pupiņas piešķir krūzītei maigumu, bet ar augstu kofeīna saturu, un rūgtuma intensitāte saglabājas pieņemamā līmenī. Tāpēc Uganda Robusta ir izteikti atsvaidzinoša un uzlādējoša – varat to sākt no rīta, lai ātri un viegli pamostos, vai dzert dienas laikā, lai atjaunotu enerģiju.
- Svars
- 900 g
- Kafijas specialitāte
- Ar kofeīnu
- Novads
- Peru
- Novads
- Honduras
- Pupiņu veids
- Arabika un Robusta
Jums arī varētu patikt
Komentāri
Kopsavilkums
0
(0 Atsauksmes)
Izvēlieties rindu zemāk, lai atlasītu atsauksmes
Šobrīd nav pievienota neviena atsauksme